Светски ден против трговијата со луѓe

Светски ден против трговијата со луѓe

 

Денес по повод Светскиот ден против трговијата со луѓе членови на СЕМПЕР организираа улична акција за дистрибуција на информативно едукативен материјал на Широк Сокак во Битола.

Целта на акцијата која СЕМПЕР ја организира по повод Светскиот ден против трговијата со луѓе беше да се придонеси во подигнувањето на јавната свест за присутноста на проблемот и да се поттикнат сите надлежни институции активно да се вклучат во превенцијата oд трговијата со луѓе.

Акцијата беше поддржана од Општина Битола.

 

Comments are closed.