Browsed by
Author: anaI97

Шефот на одделот за владеење на правото при Набљудувачката мисија на ОБСЕ во посета на СЕМПЕР

Шефот на одделот за владеење на правото при Набљудувачката мисија на ОБСЕ во посета на СЕМПЕР

На 21-ви Септемви Шефот на одделот за владеење на правото при Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје Г-дин Виктор Улом, Г-ца  Моника Портиљо – Програмски Директор на Програмата против Трговија со Луѓе  и Александар Лазовски – национален офицер за владеење на правото, беа во работна посета на СЕМПЕР. Средбата  беше одржана во просториите на СЕМПЕР и имаше за цел поблиско запознавање со работата на СЕМПЕР и активностите кои се реализираат во рамките на проектот ,, Јакнење на капацитетот на локалните коалиции…

Read More Read More

Презентација на тема: “Трговија со луѓе” и дистрибуција на информативно едукативен материјал

Презентација на тема: “Трговија со луѓе” и дистрибуција на информативно едукативен материјал

По повод Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе, Здружението ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ СЕМПЕР на 16-ти Октомври 2013 год. во салата на Општина Битола организира презентација на тема ,,трговија со луѓе” за претставниците на Комисијата за еднакви можности на мажите и жените и претставници од Советот на Општина Битола.