Browsed by
Category: Дома

Работилници на тема родово базирано насилство

Работилници на тема родово базирано насилство

Во рамките на проектот ,,Зајакнување за унапредувањее на политиките /стратегиите за спречување на насилството врз жените”, поддржан од UN WOMEN во реализација на “Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство” во партнерство со НВО кои се дел од мрежата, СЕМПЕР како дел од граѓанските организации учесници во овој проект во Битола реализира 6 интерактивни работилници во 6 средни училишта во Битола на тема ,,Родово базирано насилство”.