Browsed by
Category: Uncategorized

Обука на тренери за училишно насилство во Шпанија

Обука на тренери за училишно насилство во Шпанија

Во месец септември 2018г. во Санта Колома-Шпанија, членови на Здружението заеднакви можности СЕМПЕР – Битола присустваа на обука за тренинг на тренерипротив училишно насилство. Тренингот е дел од проектот „Заштита,Подобрување, Учество, Едукација, Информирање – Pr.E.P.E.I“- финансискиподдржан во рамките на програмата ЕРАЗМУС+.За време на 5 дневната обука, обучувачите со својата експертиза им овозможијана новите тренери од 5 европски земји (Македонија, Грција, Бугарија, Романија иШпанија) да станат независни тренери, да се стекнат со нови знаења и методи запревенција и спречување на училишното…

Read More Read More

Второ информативно писмо за проектот:„ЗАШТИТА, ПОДОБРУВАЊЕ, УЧЕСТВО, ЕДУКАЦИЈА И ИНФОРМИРАЊЕ“

Второ информативно писмо за проектот:„ЗАШТИТА, ПОДОБРУВАЊЕ, УЧЕСТВО, ЕДУКАЦИЈА И ИНФОРМИРАЊЕ“

Второ информативно писмо за проектот: „ЗАШТИТА, ПОДОБРУВАЊЕ, УЧЕСТВО, ЕДУКАЦИЈА И ИНФОРМИРАЊЕ“

Информативни писма за проектот:„ЗАШТИТА, ПОДОБРУВАЊЕ, УЧЕСТВО, ЕДУКАЦИЈА И ИНФОРМИРАЊЕ“

Информативни писма за проектот:„ЗАШТИТА, ПОДОБРУВАЊЕ, УЧЕСТВО, ЕДУКАЦИЈА И ИНФОРМИРАЊЕ“

Информативни писма за проектот: „ЗАШТИТА, ПОДОБРУВАЊЕ, УЧЕСТВО, ЕДУКАЦИЈА И ИНФОРМИРАЊЕ“

Почетокот на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“

Почетокот на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“

Членови од „СЕМПЕР“ по повод одбележувањето на почетокот на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“, на 24 ноември 2017, присуствуваа во Собранието на Р.М. Настанот беше организиран од семејството на Обединетите нации и Собранието на Р.М и на истиот свое обраќање имаа претседателот на Парламентот, премиерот Р.Македонија, министерката за труд и социјална политика и Луиза Винтон постојана претставничка на УНДП во Македонија.

Втор работен состанок за проектот:„Заштита подобрување, информирање и едуцирање

Втор работен состанок за проектот:„Заштита подобрување, информирање и едуцирање

На 23 – ти октомври во х. Централ, Софија,беше одржан вториот меѓународен состанок на менаџментот на проектот „Заштита подобрување, информирање и едуцирање“ од програмата на Ерасмус+. Целта на средбата беше да се презентираат постигнатите резултати од проектот и координирање на понатамошните активности во текот на подготовката на промотивниот и едукативниот материјал кој треба да биде подготвен во следните неколку месеци.