Browsed by
Категорија: Uncategorized

Презентација на тема: “Трговија со луѓе” и дистрибуција на информативно едукативен материјал

Презентација на тема: “Трговија со луѓе” и дистрибуција на информативно едукативен материјал

По повод Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе, Здружението ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ СЕМПЕР на 16-ти Октомври 2013 год. во салата на Општина Битола организира презентација на тема ,,трговија со луѓе” за претставниците на Комисијата за еднакви можности на мажите и жените и претставници од Советот на Општина Битола. Исто така, на 18-ти Октомври од 11:30 до 13:00 часот на ,,Широк Сокак” тимот на Семпер со ученици од основните…

Повеќе Повеќе

СЕМПЕР отпочна со реализација на проектот ,,Превенцијата како одговор на трговијата со луѓе”

СЕМПЕР отпочна со реализација на проектот ,,Превенцијата како одговор на трговијата со луѓе”

Од Јануари 2013 година Здружението ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ ,,СЕМПЕР” отпочна со реализација на проектот: ,,Превенцијата како одговор на трговијата со луѓе“. Проектот ќе се реализира со поддршка на Владата на Р.Македонија – Генерален секретаријат, во текот на наредните 6 месеци. Проектот има за цел да ги зголеми знаењата на учениците за проблемот на трговија со луѓе за активно вклучување како пиер едукатори во превенцијата од трговијата со луѓе: • Да…

Повеќе Повеќе

Одбележана Неделата за борба против трговијата со луѓе

Одбележана Неделата за борба против трговијата со луѓе

По повод Неделата за борба против трговијата со луѓе Здружението ,,ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ – СЕМПЕР” на 7-ми декември 2012 год. во ОУ ,,Св. Климент Охридски” организираше изложба на детски ликовни творби на тема ,,трговија со луѓе “. Ликовната изложба беше организирана по повод одбележувањето на Неделата за борба против трговија со луѓе која секоја година се одбележува од 2-9 декември. Семпер, повеќе години наназад се вклучува во активностите за одбележување…

Повеќе Повеќе

Во Битола одбележан Европскиот ден против трговијата со луѓе

Во Битола одбележан Европскиот ден против трговијата со луѓе

По повод Европскиот ден против трговијата со луѓе, Здружението ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ ,,СЕМПЕР” со цел да придонесе во спречувањето на трговијата со луѓе и подигнување на јавната свест кај младата популација организираше трибина на тема – трговија со луѓе, на ден 18.10.2012 год. во 17:00 во Центарот за култура (мала сала). На трибината учествуваа ученици од средните училишта во Битола и истата имаше за цел да се подигне свеста кај…

Повеќе Повеќе

Одбележaни ,,16 меѓународни денови активизам против насилството врз жените”

Одбележaни ,,16 меѓународни денови активизам против насилството врз жените”

По повод ,,16 меѓународни денови активизам против насилството врз жените” кои се организираат од 25-ти Ноемви до 10-ти Декември, Здружението ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ – СЕМПЕР од Битола организираше повеќе настани. Со почетокот на кампањата на 25-ти Ноември во соработка со Комисијата за еднакви можности на жените и мажите при Советот на Општина Битола имаше отворен штанд пред плоштадот на Магнолија кога и дистрибуираше информативен материјал за пошироката јавност на Битола…

Повеќе Повеќе