Потпишани меморандум за соработка со ОУ Климент Охридски и ОУ Даме Груев

Потпишани меморандум за соработка со ОУ Климент Охридски и ОУ Даме Груев

Здружението за еднакви можности „Семпер“ потпиша два меморандуми за соработка со ОУ „Св. Климент Оридски“ и ОУ „Даме Груев“ Битола, за реализација на заеднички активности за превенција на полето од трговијата со луѓе, семејно насилство и меѓуврсничко насилство. Идните активности се предвидени во вид на работилници, презентации, конкурси и слично.

Прв работен состанок за проектот:„Заштита, подобрување, учество, едукација и информирање“

Прв работен состанок за проектот:„Заштита, подобрување, учество, едукација и информирање“

Членови на „СЕМПЕР“ на 24.02.2017 год. во хотел, Електра, Атина, учествуваше на работен состанок со партнерите од Грција, Романија, Бугарија и Шпанија за проектот „ Заштита, подобрување, учество, едукација и информирање“ поддржан од ЕУ од програмата на Ерасмус+. На состанокот беа договерени конкретните чекори за проектот и споделување на одговорностите и обврските на организациите.

СЕМПЕР отпoчна со реализација на проектот:„Заштита, подобрување, учество, едукација и информирање“ од програмата на Ерасмус+

СЕМПЕР отпoчна со реализација на проектот:„Заштита, подобрување, учество, едукација и информирање“ од програмата на Ерасмус+

Здружението за еднакви можности „СЕМПЕР“ од јануари 2017 год. како партнер организација отпoчна со реализација на проектот:„Заштита, подобрување, учество, едукација и информирање“ од програмата на Ерасмус+ кој е финансиски поддржан од ЕУ. Проектот се реализира во партнерство 4 граѓански организации од Грција (The Smile of the Child,Ellinogermeniki Agogi Sholi Panag), Романија(Asociatia Drect), Бугарија (Nadja Centre Fondation) и Шпанија (Associacio Catalona de Formacio Polivalent Aplicada, Baobab). Проектот ќе се реализира во…

Повеќе Повеќе

Светски ден против трговијата со луѓe

Светски ден против трговијата со луѓe

  Денес по повод Светскиот ден против трговијата со луѓе членови на СЕМПЕР организираа улична акција за дистрибуција на информативно едукативен материјал на Широк Сокак во Битола. Целта на акцијата која СЕМПЕР ја организира по повод Светскиот ден против трговијата со луѓе беше да се придонеси во подигнувањето на јавната свест за присутноста на проблемот и да се поттикнат сите надлежни институции активно да се вклучат во превенцијата oд трговијата…

Повеќе Повеќе

Врсничка едукација за превенција од трговија со луѓе

Врсничка едукација за превенција од трговија со луѓе

Здружениетo ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ “СЕМПЕР” од  Битола нa 25-ти и 26-ти април во х.Премиер ги одржа последните две еднодневни обуки за врсничка едукација за превенција од трговија со луѓе за 38 ученици од 7-мо и 8-мо одделение од 19 основни училишта од  четири општини: Битола, Новаци, Могила и Демир Хисар. Обуките се реализираат во рамките на проектот: “Вклучи се во превенцијата, трговијата со луѓе е реалност”, финансиран од Европската Унија…

Повеќе Повеќе