Шефот на одделот за владеење на правото при Набљудувачката мисија на ОБСЕ во посета на СЕМПЕР

Шефот на одделот за владеење на правото при Набљудувачката мисија на ОБСЕ во посета на СЕМПЕР

На 21-ви Септемви Шефот на одделот за владеење на правото при Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје Г-дин Виктор Улом, Г-ца  Моника Портиљо – Програмски Директор на Програмата против Трговија со Луѓе  и Александар Лазовски – национален офицер за владеење на правото, беа во работна посета на СЕМПЕР. Средбата  беше одржана во просториите на СЕМПЕР и имаше за цел поблиско запознавање со работата на СЕМПЕР и активностите кои се реализираат во рамките на проектот ,, Јакнење на капацитетот на локалните коалиции…

Read More Read More

Презентација на тема: “Трговија со луѓе” и дистрибуција на информативно едукативен материјал

Презентација на тема: “Трговија со луѓе” и дистрибуција на информативно едукативен материјал

По повод Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе, Здружението ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ СЕМПЕР на 16-ти Октомври 2013 год. во салата на Општина Битола организира презентација на тема ,,трговија со луѓе” за претставниците на Комисијата за еднакви можности на мажите и жените и претставници од Советот на Општина Битола.